Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen geopend

In maart 2018 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. We zoeken raadsleden, fractievoorzitters en wethouders. Herken jij jezelf hierin, stel jezelf dan kandidaat of neem contact op voor meer informatie. Ken je iemand anders, die volgens jou prima in dit profiel past, dan horen we graag jouw tip! Ons aanspreekpunt voor de kandidaatstelling is Frans Ligthart, afdelingssecretaris, via e-mail: Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl. De kandidaatstelling sluit op 25 augustus 2017.

In onze afdeling Maastricht-Heuvelland doen we (zelfstandig als GroenLinks) mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Maastricht. In Meerssen gebeurt dat via het samenwerkingsverband KIJK!!! En in Nuth (Beekdaelen) zijn de verkiezingen uitgesteld tot november 2018 vanwege de herindeling.
 
Onze zoektocht naar geschikte politici in het lokale bestuur is gestart. We zoeken raadsleden, fractievoorzitters en wethouders. Een goede verkiezingsuitslag begint namelijk met enthousiaste kandidaten voor deze functies. Mensen met passie, visie en humor, die ons grote verhaal van een eerlijke en duurzame samenleving kunnen vertalen naar concrete acties op lokaal niveau. Die hun mening krachtig weten te verwoorden, het debat niet schuwen, maar vooral gaan voor een goede dialoog.

Indien je jezelf kandidaat wenst te stellen of meer informatie wilt ontvangen. Of wanneer je iemand anders kent, die volgens jou prima in dit profiel past, dan horen we graag jouw tip! Ook wanneer je niet direct verkiesbaar wilt zijn, maar wel beschikbaar bent om op de lijst te staan om je betrokkenheid bij GroenLinks te tonen, dan horen we dat ook graag. Neem dan uiterlijk op 25 augustus 2017 contact met ons op via bovenstaand e-mailadres.

Bijgevoegd vind je de volledige profielschets voor raadsleden, fractievoorzitters, fracties en wethouders en de opdracht aan de kandidatencommissies.