GroenLinks Maastricht
GroenLinksMaastricht

Gerdo van Grootheest

Wethouder

Telefoonnummer: 043-3504013

Geboortedatum: 25 dec 1978
Woonachtig in Biesland

Achtergrond:
Afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht studie Internationale Bedrijfskunde

Nevenfuncties:
In het verleden divers vrijwilligerswerk bij Amnesty International en COC Limburg

Waarom Maastricht?

Op mijn 18e stond ik voor de keuze waar ik zou gaan studeren. Na bezoeken aan diverse steden en universiteiten door heel Nederland was er geen twijfel: Maastricht! De stad en universiteit hebben mijn hart gestolen. En tot op de dag van vandaag blijft ik het gevoel houden als ik door Maastricht wandel of fiets: “Wauw, wat geweldig dat ik in deze prachtige stad mag wonen!”. Maastricht heeft natuurlijk een prachtige historische binnenstad maar ook de verschillende wijken daar omheen hebben veel te bieden. Ik geniet bijna elke dag van de groene ligging van Maastricht: je bent zo buiten de stad om te genieten van het mooie groene landschap. En ik vind het geweldig om zo in Luik, Aken of Brussel te zijn. Maar eigenlijk het allerbelangrijkste dat Maastricht en de Maastrichtenaren mij hebben geleerd is om oog te hebben voor het mooie dat het leven te bieden heeft: rondwandelen over de mooie pleinen, een pilsje op een zomerterras met uitzicht over de Markt, met de buren op de stoep kletsen over het aanstaande weekend, heerlijk eten bij één van de restaurants in de stad of wandelen met mijn hond Klaas over de St. Pietersberg. In Maastricht kan het allemaal.

Waarom politiek?
Mijn grootste drive om politiek actief te worden is dat ik niet tegen onrecht kan. Onrecht dicht bij huis in eigen stad of regio, of aan de andere kant van de wereld. Ieder mens heeft het recht op een gelukkig leven maar er zijn helaas zoveel mensen die de kans daartoe niet krijgen. Ik vind het onbestaanbaar dat mensen, omdat ze anders zijn, anders behandeld worden. Geen baan kunnen vinden om je te oud bent, gediscrimineerd omdat je een andere huiskleur of religie hebt, uitgescholden worden omdat je homoseksueel bent. Ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient en dat we als samenleving ervoor moeten zorgen dat iedereen die gelijke kansen krijgt. Wie je ook bent, wat je achtergrond ook is of waar je vandaan komt. Daarnaast vind ik het belangrijk om aandacht te geven en ruimte te scheppen voor dingen die wat minder gangbaar en bekend zijn. Kijk naar de leuke activiteiten bij het Landbouwbelang, het tijdelijke Sphinxpark of de nieuwe invulling van de oude brandweerkazerne. Het mag in Maastricht af en toe best wel wat minder ‘sjiek en sjoen’ maar juist wat rauwer en vernieuwender. Een stad met een grote diversiteit en verscheidenheid is ook gewoon een veel leukere stad om te wonen! En wat is nou mooier dan in eigen stad elke dag bezig te zijn om dit alles in de praktijk te brengen?

Waarom GroenLinks?
GroenLinks is voor mij de partij die stevige idealen met een gezonde dosis realisme verbindt. Elke dag werken aan een betere wereld maar ook met twee benen op de grond staan. ‘Knokken voor wat kwetsbaar is’ was ooit een verkiezingsslogan van GroenLinks. En dat is voor mij de kern waar GroenLinks voor staat. Of het nu gaat om mensen die een kwetsbare positie terecht zijn gekomen of om plant en dier. Ook is GroenLinks de partij die oog heeft voor diversiteit en vernieuwing. De problemen van vandaag aanpakken met de oplossingen van vandaag in plaats van terug te willen naar een tijd die niet meer bestaat. Kortom, voor mij is GroenLinks dé partij die met een gezonde dosis optimisme zin heeft in de toekomst en daarbij continu oog heeft voor hen die kwetsbaar zijn.