H-A-H zaterdag 20 januari ’18, Boschstraatkwartier

Het Boschstraatkwartier is een centrumbuurt met alle bijbehorende voor- en nadelen.

In het rustige buurtje rond de Maastrichter Pastoorstraat waren er veel klachten over overlast van scooters die te hard rijden door de straten (waar eigenlijk alleen bewoners mogen rijden). Vooral ‘s nachts is dit een probleem, aangezien er weinig verlichting is. 

De Lakenweverstraat wordt door bromfietsen als sluiproute gebruikt. Vooral gezinnen met kinderen ervaren dit als overlast.

Er zijn zorgen over de ontwikkeling van de bevolkingssamenstelling en met name de toename van het aantal studenten in de buurt. Het probleem is niet altijd de overlast (lawaai en/of fietsen/rommel/overgeven op straat) maar ook de sociale cohesie in de wijk. Zowel het buurtnetwerk BBOOST als de gemeente Maastricht lijken in dit opzicht niet echt actief.

Sommige bewoners klagen dus over overlast van studenten in de wijk, andere bewoners vinden dit echter meevallen en accepteren dit als een overkomelijk aspect van wonen en leven in de binnenstad van Maastricht.

Tevens was er een klacht over wildplassen. De betreffende bewoner had dit aanhangig gemaakt bij de gemeente Maastricht zonder resultaat. Volgens deze bewoner zou het plaatsen van (meer) openbare toiletten in de buurt en binnenstad een (gedeeltelijke) oplossing voor dit probleem kunnen zijn.

Op de hoek van de Kleine Gracht bij de Irish Pub worden veel te veel fietsen geplaatst, waardoor men nauwelijks de stoep over kan.

De veiligheid m.b.t. drugsoverlast is de laatste jaren gelukkig beter geworden in de wijk.

 

 

.