Interesse in de politiek? De gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Maastricht biedt een unieke kans voor mensen die zich willen ontwikkelen in de politiek. Wij zijn op zoek naar een:

FRACTIESECRETARIS

De Fractiesecretaris ondersteunt de totale fractie op een integere en overtuigende manier. Hij heeft direct contact met de leden, vrijwilligerscoördinator, het buiten-fractieteam, de fractie en de wethouder. Een GROENLINKS fractiesecretaris is overtuigd GroenLinkser, weet wat er in de stad speelt en aandacht verdient. De voornaamste uitdaging is het programma en het gedachtegoed van GROENLINKS om te zetten in beleid. De fractiesecretaris is onmisbaar voor de fractie in de uitvoering van het werk.

Wat verwachten we van jou?

Je kan goed schrijven en vindt het leuk om ondersteunend te zijn aan een team van enthousiaste raadsleden (inclusief de burgerraadsleden). Je kunt archiveren en onderzoeken. Je bent integer en kunt goed plannen en organiseren. Je werkt pro-actief en zelfstandig. Je bent politiek geïnteresseerd en bent lid van GroenLinks. Je wordt getypeerd als een groen, open en sociaal betrokken persoon

In overleg stemmen we af welke portefeuille(s) het beste bij jou past.

Voor uitgebreide informatie kijk naar het profiel.

De functie vergt gemiddeld 8 uur per week en wordt vergoed met een aanstelling conform de richtlijnen van de stichting fractieondersteuning GroenLinks.

De fractie is een coalitiepartij in Maastricht en bestaat uit 1 wethouder, 5 raadsleden, 3 burgerraadsleden, een digitale-media-manager, een vrijwilligerscoördinator en een organiser. Een overzichtelijke groep gedreven mensen waarin sfeer, plezier en idealen met elkaar hand in hand gaan.

Deze oproep wordt verspreid via de online kanalen van de afdeling GroenLinks Maastricht. Als je interesse hebt, neem contact op met de fractie via fractiemaastricht@groenlinks.nl. Reageren kan tot 2 oktober 2020.

Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Hans Passenier: 06-52003975.