Autoluwe binnenstad

Moderator: Jan Karel Bolleman

Gast: Coen van der Gugten (raadslid GL)

Gast: Mark Rosier (afstudeer project Breda University of Applied Sciences: Built Environment & Mobility)

 

Bij deze online meetup kijken we eerst terug naar een van de belangrijkste onderdelen van het verkiezingsprogramma 2018 van GroenLinks Maastricht: de milieuzone. Waarom vonden we dat zo belangrijk? En waarom wordt er nu opeens gesproken over een autoluwe binnenstad?

Ons raadslid Coen van der Gugten geeft antwoord op deze vragen.

Dan kijken we ook naar de toekomst en wellicht naar een nieuw onderdeel van ons volgende verkiezingsprogramma. Moeten we in Maastricht naar een autoluwe binnenstad?

Wat is dat precies? Wat is het verschil met een auto-arme of auto-vrije binnenstad?

Wat voor invloed heeft een auto-luwe/ -arme/ -vrije binnenstad op de leefbaarheid in die binnenstad? Is die binnenstad dan nog wel bereikbaar? Wordt de stad veiliger en gezonder?

Mark Rosier heeft in opdracht van GroenLinks Maastricht onderzoek gedaan naar verschillende mogelijkheden om de binnenstad van Maastricht autoluwer te maken.

Dit onderzoek is onderdeel van zijn afstuderen aan de opleiding Built Environment, Mobiliteit aan de Breda University of Applied Sciences. Hij zal zijn onderzoek toelichten en de aanbevelingen daarin met ons delen.

Natuurlijk is er ruimte voor vragen die ongetwijfeld bij je opkomen. Maar ook wij hebben vragen voor jou. De antwoorden daarop kunnen ons een beeld geven van de wensen en voorkeuren die er in onze stad leven.

Denk met ons mee, geef je mening, meld je voor 16 juni 12:00u aan via meetups@groenlinksmaastricht.nl