Nieuws

Meld je aan voor de Mensenketen op 25 juni 2017

Op 25 juni 2017 vindt de Mensenketen tegen Tihange plaats: 90 kilometer aan mensen die hand in hand van Aken via Maastricht en Luik naar Tihange protesteren tegen de gammele kerncentrale van Tihange. Het belooft de grootste anti-kernenergiedemonstratie in Nederland te worden sinds de jaren '80, want voor de volledige route zijn naar schatting zo'n 60.000 mensen nodig. Een memorabele manifestatie die je niet gemist wil hebben, maar belangrijker: die moet helpen in België de publieke opinie te kantelen over de instandhouding van de Belgische kerncentrales, zodat ook daar de transitie naar veilige, duurzame vormen van energieopwekking eindelijk doorgezet wordt. GroenLinks is als jarenlang deelnemer aan het Euregionale samenwerkingsverband Stop-Tihange.org mede-organisator van de Mensenketen.

Lees verder

Krabbendam in De Stemming over Limburgers en geluk en andere actuele zaken

Op zondag 21 mei 2017 nam fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam samen met Angèl Nijskens en Louk Hustinx deel aan het opiniepanel van De Stemming. Onderwerpen van gesprek waren de ranglijst van de Atlas voor Nederlandse gemeenten, de status van het Limburgs bij de Nederlandse Taalunie, het hoofddoekje als onderdeel van het politieuniform, en de coalitieonderhandelingen in Den Haag.

Lees verder

Vragen aan college over effectiviteit 30 km-zones

Ons raadslid Coen van der Gugten stelde vragen aan het college m.b.t. het functioneren en de effectiviteit van de 30 km zones in de gemeente. Rode draad is op al deze plekken dat de inrichting van de 30 km-zone niet leidt tot passend gedrag (als "gast") door automobilisten en bromfietsers/scooterrijders en dat de politie op grond van dat feit geen kans ziet effectief te handhaven en het daarom ook niet doet.

Lees verder

Krabbendam bij Avondgasten over Tihange

Op 10 mei 2017 mocht fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam aanschuiven bij het programma Avondgasten op L1 om te vertellen over de problemen van de kerncentrale van Tihange en over de Mensenketen die georganiseerd wordt op 25 juni 2017. Kijk hier de uitzending terug.

Lees verder

Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen geopend

In maart 2018 zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. We zoeken raadsleden, fractievoorzitters en wethouders. Herken jij jezelf hierin, stel jezelf dan kandidaat of neem contact op voor meer informatie. Ken je iemand anders, die volgens jou prima in dit profiel past, dan horen we graag jouw tip! Ons aanspreekpunt voor de kandidaatstelling is Frans Ligthart, afdelingssecretaris, via e-mail: Maastricht-Heuvelland@groenlinks.nl. De kandidaatstelling sluit op 25 augustus 2017.

Lees verder

Krabbendam in De Stemming over de man & het huishouden en andere actuele zaken

Op zondag 23 april 2017 nam fractievoorzitter Gert-Jan Krabbendam samen met Angèl Nijskens en Bert Kersten deel aan het opiniepanel van De Stemming. Het ging over VVV Venlo, het uitblijven van steun van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg voor de Mensenketen tegen Tihange, en de man en het huishouden. Ook werd Krabbendam kort om een reactie gevraagd op het nieuws dat de fractie van GroenLinks Maastricht hem zal voordragen als opvolger van wethouder Gerdo van Grootheest.

Lees verder

Pagina's