Onder de noemer ‘Iedere Maastrichtenaar lachend negentig’ gaan o.a. Frank Amory (Programmamanager Ouderenzorg ZIO), Roger Ruijters (Voorzitter Raad van Bestuur Envida), Marijke van Dongen (Kaderhuisarts huisartsenpraktijk Daalhof) en Nelleke de Kruik aan de hand van stellingen met elkaar maar ook met u in gesprek. De stellingen die thema’s raken zoals o.a. vrijwilligerswerk alsmede het ‘vroegere bejaardenhuis’ dragen er hopelijk aan bij dat er een dialoog ontstaat tussen professionals in de ouderenzorg en de (toekomstige generaties) ouderen in Maastricht.

GroenLinks gemeenteraadslid en woordvoerder ouderenzorg Mark Mülders hoopt dat deze bijeenkomst er mede voor zorgt dat er bewustwording ontstaat onder eenieder dat het anders moet. “Al twee zomers op rij was er (mogelijk) geen huishoudelijke hulp ter beschikking. Ook voor komend jaar ontvang ik signalen dat er mogelijk een zogeheten ‘zorginfarct’ ontstaat. Als raadslid kan ik op de trom blijven slaan, maar ik kies liever voor een constructief gesprek waarbij we zoeken naar de mogelijkheden. Ik denk dat het raadzaam is dat de (toekomstige) ouderen in Maastricht beschikken over een goed netwerk waarop ze een appèl kunnen doen" aldus Mülders. De bijeenkomst op 23 maart zal plaatsvinden in de Kardinaal (Ambyerstraat 201 in Amby).

Wij hopen zoveel mogelijk mensen te ontmoeten, om vooral het gesprek met elkaar aan te gaan. We realiseren ons dat we met elkaar voor een uitdaging staan. De bijeenkomst in Amby start om 11:00 uur en we ontvangen u graag met koffie, thee en gebak. Omstreeks 13.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

De Kardinaal is toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Belangstellende kunnen zich aanmelden via ouderenzorg@groenlinksmaastricht.nl of door te bellen naar 06 42 20 08 05. Mocht u na aanmelding onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, gelieve dan tijdig af te melden.

Wij kijken uit naar uw komst!