Coen van der Gugten

Coen van der Gugten

Wie is Coen
45 jaar leven in Maastricht betekent dat ik de stad enorm heb zien veranderen. Ik ben met veel plezier ondernemer met een focus op automatisering en audiovisuele techniek. Op mijn 69e jaar heb ik nog geen zin om met pensioen te gaan, maar ben ondertussen wél opa van 4 kleinkinderen. Ik geniet van deze stad en deze regio, vooral door er te wandelen en alle vormen van cultuur te beleven. En voel me Euregiobewoner met goede contacten bij de Gruenen, Groen en Ecolo.

Wat drijft Coen
Nadat ik mij jarenlang had ingezet om de transformatie van de ENCI groeve op gang te helpen, kreeg ik de kans om me in de gemeenteraad voor heel de stad dienstbaar te maken. Daar heb ik af en toe ook echte resultaten weten te boeken: het toevoegen van een hoofdstuk wonen aan de stadsvisie, zelfbewoningsplicht bij koop van een woning om prijsopdrijving tegen te gaan, een doelgroepenverordening om meer betaalbaar te bouwen, faciliteren kleine cultuur tijdens corona, de politieke lat wat hoger gelegd bij het uitvoeren van de ENCI-transformatie, een amendement dat het STOP principe (meer ruimte voor voetganger en fietser) een steviger positie geeft in de plannen van de gemeente, meer focus op plannen voor studentenhuisvesting ook om de buurten te ontlasten en meer kansen voor Landbouwbelang bij de herbestemming van het gebouwencomplex. Allemaal aangenomen met ruime meerderheden.

Wat het met één stem verschil net niet haalde: een voorstel om Maastricht niet meer mee te laten betalen aan het vliegveld in Beek. We houden vol! Luisteren naar en praten met burgers in de stad geeft mij de push om verder te werken aan de grote veranderingen waar de stad voor staat: groen, duurzaam en sociaal.

Grootste uitdagingen voor de stad volgens Coen
Maastricht is nog steeds bezig van een industriestad, nu vooral een universiteitsstad te worden. Dat heeft veel impact op onze sociale structuur, hoe we met elkaar omgaan, wat voor werk we doen en hoe we ongelijkheid en armoede achter ons laten. De energietransitie, zorg voor schone lucht, betaalbare woonruimte voor iedereen en een net einde aan de dominantie van de auto. Meer ruimte en aandacht voor vergroening en natuur: planten en dieren horen er ook bij.

Waar vind je Coen
Op de fiets in de stad, wandelend in de regio of hard aan het werk in heel Zuid-Limburg.

  • Persoonlijke website: cvdg.nl
  • Tel: 06-53393430