Op en rondom de St. Pietersberg verandert veel. Er wordt gewerkt aan de restauratie van het fort, de inrichting rondom de Luikerweg wordt aangepakt en er wordt werk gemaakt van natuurontwikkeling. Plannen waar GroenLinks helemaal achter staat.
Ook is het college in overleg met diverse partijen met betrekking tot het vinden van een oplossing voor het hondenlosloopgebied. Dit naar aanleiding van een door de gemeenteraad aangenomen PvdA-motie.
Recent hebben wij vernomen dat er een initiatief is van de heer Dassen om een landgoed in te richten aan de kant van de Ursulinenweg. Dit plan leidt tot onrust in de buurt, naar wij vernemen.
Aangezien de St. Pietersberg een uniek stukje Maastricht is voor alle Maastrichtenaren heeft GroenLinks vragen gesteld aan het college.
.....

Geacht college,

Bent u bekend met het initiatief van de heer Dassen om een landgoed in te richten?

Indien het antwoord op de bovenstaande vraag bevestigend is, hebben wij de volgende aanvullende vragen:

  1. Wat is de inhoud van dit plan?
  2. Heeft de gemeente Maastricht een rol in dit plan? Zo ja, wat is de rol van de gemeente Maastricht in dit plan?
  3. Hoe ziet het verdere proces eruit? En op welke wijze betrekt u belanghebbenden bij dit proces? Op dit moment ligt het bestemmingsplan voor het buitengebied rondom de St. Pietersberg ter inzage.
  4. Heeft het plan van de heer Dassen een relatie met het bestemmingsplan? 5. Speelt de gemeenteraad nog een rol in het besluitvormingsproces?