Met dit motto organiseert GroenLinks Maastricht een online meet-up voor leden en belangstellenden. Graag willen we met je van gedachten wisselen over nieuwe perspectieven.

  Want dat deze crisis ons allen een gevoel van urgentie geeft is duidelijk. Niemand verwacht dat we op de oude manier door moeten gaan. En toch zal er veel voor nodig zijn om een andere koers te gaan varen.

 

Over arbeid is altijd gedacht als iets wat je voor jezelf doet. De huidige tijd laat zien dat dat niet zo is. We zien iedereen hard aan het werk voor anderen, hoewel de eigen inkomsten wegvallen. Wat nooit mogelijk leek, is dat de overheid financieel steunt en dat de markt niet meer werkt. De fundamentele gedachte dat de bakker brood bakt voor zijn eigen winst, is een grote misvatting. Feitelijk bakt de bakker brood voor de gemeenschap. Maar hoe krijgen we die fundamentele andere koers in de gedachten van iedereen? En wat voor consequenties heeft die?

 

We pikken een van vele mogelijke thema’s op voor onze online meet-up op woensdag 29 april: Herwaardering van arbeid/(basis)inkomen/geld

 

We beginnen om 19:30 en gaan door tot maximaal 21:00 uur.

 

Alexander de Roo van de denktank basisinkomen GroenLinks heeft zich al aangemeld.

 

Meld je aan via maastricht@groenlinks.nl, dan krijg je een uitnodiging met een link voor de meet-up.