Groene activiteiten in het campagnepand

GroenLinks organiseert groene activiteiten in Campagnepand, Grote Gracht 66. Kom je informeren over de actuele ontwikkelingen!

Nog tot aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart organiseert GroenLinks allerlei interessante debatten, lezingen, discussies enz. over diverse onderwerpen op de Grote Gracht 66.

 

De groene activiteiten zetten wij graag voor u op een rij:

 

20 Feb, 19.30 u: "Van het gas af, ..maar wat dan wel?" Door William Gerardu

 

De avond zal worden ingevuld door William Gerardu, werkzaam geweest bij de overheid op het gebied van energiebesparing in de gebouwde omgeving. 

Tipje van de sluier opgelicht over waar we het die avond over gaan hebben:
Behalve elektriciteit is warmte een belangrijk deel van het energiegebruik in de gebouwde omgeving. Het wordt steeds duidelijker dat we voor onze warmtevraag in de toekomst niet langer aangewezen zullen zijn op gas. Veelal wordt stadsverwarming als alternatief gezien. Echter, op basis van de uitgangspunten van de huidige stadsverwarmingssystemen en -projecten kunnen we in de toekomst niet voldoen aan de warmtevraag. Nodig zijn slimmere systemen op dat gebied.

 

5  Maart, 20.00 u: Gedeelde Weelde en LOCO- Tuinen Maastricht informeren over hun cöoperaties. 

Gedeelde Weelde is een winkel in oprichting in Maastricht voor de dagelijkse boodschappen. Het is een cöperatieve winkel van, voor en door de gemeenschap. Een groep betrokken ondernemersleden draagt zorg voor het dagelijks reilen en zeilen van de winkel. 

Doel van beide coöperaties is om locale, duurzame producten rechtstreeks bij de consument te brengen. Gelegenheid tot vragen stellen en laatste informatie over waar en wanneer Gedeelde Weelde haar deuren opent.

 

10 Maart 12.00- 17.00 u: "Buurderij-kraam"met kleine proeverij. Kom kijken en proeven en maak kennis met Buurderij Maastricht. Inmiddels een ingeburgerd afhaalpunt (van biologische producten van lokale boeren) op de woensdagavond bij de Natuurtuinen in de Drabbelstraat. Een tweede locatie in een ander deel van de stad is in oprichting. Bij de proeverij kun je deze keer ook gefermenteerde producten proeven, gemaakt m.b.v. groenten van de Buurderij.

 

Vanaf 23 feb elke vrijdag tot 21 maart  van 17.00-19.00 u in het campagnepand een informele vrijdagmiddagborrel. Iedereen welkom

En op 23 feb worden tijdens de borrel fragmenten van de Jesse-film vertoond.