GroenLinks Tweede-kamerlid Ineke van Gent op werkbezoek in Maastricht

Openbaar bardebat over de toekomst van de woningmarkt in Maastricht en de Euregio

Vrijdag 8 april brengt Ineke van Gent, lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks, een werkbezoek aan Maastricht.

Samen met o.a. wethouder Hazeu (volkshuisvesting) brengt zij een bezoek aan de wijk Malberg en de daar aanwezige buurtinformatiewinkel. Malberg is één van de 56 prioriteitswijken die het ministerie van VROM heeft aangewezen voor een versnelde aanpak van de gewenste herstructurering. Daarvoor is het plan Manjefiek Malberg inmiddels in uitvoering genomen. ’s Middags bezoekt Van Gent een aantal projecten die in het kader van Wonen boven Winkels in de binnenstad zijn gerealiseerd of in uitvoering zijn. Wonen boven Winkels heeft tot doel de woonfunctie in het kernwinkelgebied weer terug te brengen om daarmee ook de leefbaarheid van de monumentale binnenstad te verbeteren.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een openbaar bardebat over de toekomst van de woningmarkt in Maastricht en de Euregio. Naast kamerlid Van Gent wordt hieraan medewerking verleend door Piet Cornelisse, directeur van Woonpunt, Lex Verzijlberg directeur van Servatius en Wim Hazeu, wethouder volkshuisvesting in Maastricht. Het debat vindt plaats tussen 16.00 en 18.00 uur in Café Ipanema in het Bonnefantenmuseum.

Gegevens:

GroenLinks Bardebat ‘Toekomst van de woningmarkt in Maastricht en de Euregio’Café Ipanema, nabij het Bonnefantenmuseum8 april, 16.00-18.00uur, inloop vanaf 15.30 uur

Informatie:

Telefoon: 043 3504293E-mail: fractiesecretaris@groenlinksmaastricht.nl