Kandidatenlijst en verkiezingsprogramma GroenLinks Maastricht vastgesteld

De leden van GroenLinks Maastricht hebben op zaterdag 11 december 2021 het verkiezingsprogramma 'Heel de stad' en de kandidatenlijst vastgesteld, waarmee de partij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ingaat. De partij doet dat onder aanvoerderschap van wethouder Gert-Jan Krabbendam, die al in augustus werd verkozen tot lijsttrekker.

"Ik ben ervan overtuigd dat onze leden een goede mix van ervaring en vernieuwing hebben weten samen te stellen en kijk daarom vol vertrouwen uit naar de aankomende verkiezingen", aldus GroenLinks-lijsttrekker Gert-Jan Krabbendam. "We zien een steeds grotere tweedeling in de stad op meerdere vlakken. Sjengen die zich niet meer thuis zeggen te voelen, expats die zich niet welkom zeggen te voelen. De sociale kloof tussen wijken groeit, energiearmoede dreigt, we lijken steeds meer tegenover elkaar te komen staan. Dat terwijl de uitdagingen van deze tijd met de klimaatcrisis en de coronacrisis groot zijn voor een steeds verder versnipperende gemeenteraad. Ons verkiezingsprogramma is de inzet om Maastricht op het pad te brengen naar positieve verandering, naar het dichten van de kloof", verklaart Krabbendam de titel 'Heel de stad' van het verkiezingsprogramma.

De ervaren raadsleden Menno Janssen, Saskia Hermens en Coen van der Gugten komen terug op plekken 2, 3 en 5. Vernieuwing wordt gebracht door Mark Mülders (plek 4), Kim Rekko (plek 6) en Jolanda Kadijk (plek 8). De huidige burgerleden Lex Vos en Harry Schouten verschijnen op plekken 7 en 9. De top van de lijst wordt gecompleteerd door Anne Lucas op plek 10. 

Eerder werd al bekend dat raadsleden Marlise Korsten en Hans Passenier na deze periode gaan stoppen als raadslid en zodoende als lijstduwers terugkeren op de kandidatenlijst voor GroenLinks Maastricht. Het afdelingsbestuur werd op de ledenvergadering gemandateerd om de lijst tussen de top en de lijstduwers aan te vullen met een ruime lijst GroenLinksers. "Gelukkig kunnen we nog een paar maanden op hun inzet rekenen. Daarna gaan we de kennis en kunde van Marlise en Hans zeker missen, maar er staat een sterk team klaar om het stokje van hen over te nemen", aldus Krabbendam.