De eerste 10 van de kandidatenlijst 2018

Krabbendam lijsttrekker GroenLinks Maastricht

Maastricht, 25 november 2017

De leden van GroenLinks in Maastricht hebben Gert-Jan Krabbendam (35) gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadverkiezingen van 21 maart 2018. Daarnaast stelden de leden een ambitieus verkiezingsprogramma vast met als motto “Duurzaam. Samen. Leven.”.

“Gert-Jan Krabbendam is hét GroenLinks gezicht in Maastricht. Een deskundig en gerespecteerd politicus die idealisme en realisme naadloos weet te combineren tot praktische oplossingen. Daarmee is hij dan ook volgens de leden de juiste persoon om als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen tot een succes te maken”, aldus Wim Hazeu, als voorzitter van de kandidatencommissie van GroenLinks Maastricht.

“Ik ben enorm trots en vereerd dat de leden mij het vertrouwen gegeven hebben deze schitterende kandidatenlijst te mogen trekken”, aldus Gert-Jan Krabbendam. “We gaan de verkiezingen in met een team dat drijft op een mix van ervaring en nieuw talent. Ik heb er veel vertrouwen in dat we met onze mensen onze GroenLinkse idealen kunnen gaan verwezenlijken en ik ben ervan overtuigd dat we samen ons enthousiasme en plezier zullen kunnen overbrengen op de inwoners van Maastricht.”

Marlise Korsten (64) komt als huidig fractievoorzitter terug op plek 2, gevolgd door burgerlid Menno Janssen (29) op plek 3. De huidige raadsleden Coen van der Gugten (64) en Hans Passenier (61) zijn terug te vinden op plek 4 en plek 6. Tussen hen in op plek 5 staat Saskia Hermens (42), die al eens eerder gemeenteraadslid was van 2006 tot 2014. Jan Karel Bolleman (63, plek 7), Geke Hasperhoven (23, plek 8), Jef Raike (49, plek 9) en Martijn Habets (40, plek 10) maken de top 10 van GroenLinks Maastricht vol.

Voorafgaand aan de vaststelling van de kandidatenlijst, stelden de leden van GroenLinks Maastricht het verkiezingsprogramma vast, dat als titel “Duurzaam. Samen. Leven.” kent. De GroenLinksers willen alles op alles zetten dat de doelstelling ‘Maastricht Klimaatneutraal 2030’ gehaald wordt, en dat in 2022 minder dan 10% van de Maastrichtse gezinnen onder de armoedegrens leeft. Als het verder aan GroenLinks ligt, kunnen burgers voortaan zelf aan de slag met een burgerbegroting, gaat de cultuurbegroting jaarlijks met 3% omhoog, worden straten leefbaarder en kindvriendelijker gemaakt door minder ruimte voor auto’s, en krijgen fietsers, voetgangers en elektrisch-OV prioriteit in het gebied tussen Via Regia-Noorderbrug-Terblijterweg en Tongerseweg-Kennedybrug-Akersteenweg.

De totale kieslijst