Uitreiking groen lintje 2018 landbouwbelang
Uitreiking groen lintje 2018 landbouwbelang

Landbouwbelang wint Groen Lintje 2018

Tien initiatieven dongen dit jaar mee naar het Groen Lintje 2018. Uit die tien koos de jury een top 3, waar zij vervolgens op werkbezoek ging. En tot slot maakte zaterdagmiddag 18 februari schepen Joost Venken van Groen uit Hasselt, na de presentatie van de top drie inspirerende, duurzame initiatieven, de winnaar van het Groen Lintje 2018 bekend:

Landbouwbelang Maastricht goes Vegan en de Foodbank

 

Nog even de drie initiatieven op een rij:

 

Buurderij Maastricht

De buurderij stelt liefhebbers van biologische streekproducten in staat om direct, zonder tussenhandel, van de biologische boer producten te betrekken. De boeren nemen de online bestelde producten mee en leveren die direct op de afgesproken tijden. Daardoor is er geen nood aan dure winkelruimte, wordt er niets weggegooid en is de afzet verzekerd.

 

Fossil Free Maastricht

Fossil Free Maastricht gaat het gesprek aan met diverse instanties om niet langer in fossiele brandstof gerelateerde zaken te participeren. Er gaat heel veel geld in om, dat beter in duurzame ontwikkelingen kan worden geïnvesteerd. Fossil Free Maastricht is een actieve sociale beweging en een sterke mix van internationale en Nederlandse studenten en Maastrichtse locals.

 

Landbouwbelang: Maastricht goes Vegan en de Foodbank

In de cultural freezone “Landbouwbelang” gebeurt van alles. Al geruime tijd wordt wekelijks een Vegan kookworkshop georganiseerd: “The solution for a better world is served on a plate by Maastricht goes vegan”.

En de Foodbank gebruikt afvalgroente van de markt om fantastische maaltijden te koken.

Twee sterk sociaal gerichte activiteiten die “onder de plu” van Landbouwbelang een band smeden tussen foodfreaks, studenten en lokale bevolking en tevens werkt aan duurzaam voedselbewustzijn.

 

Coen van der Gugten, raadslid GroenLinks: “Een van onze Belgische gasten zei na het zien van de presentaties van de drie initiatieven treffend: Wat een indrukwekkende bekommernis om de wereld van morgen.”