De tekorten in het sociaal domein zijn niet alleen in Maastricht erg groot. In veel steden is al geworsteld met deze problematiek. We zullen er in Maastricht ook niet aan ontkomen om over kostenbesparingen te denken. Maar hoe doe je dat zó dat de kwaliteit en toegankelijkheid overeind blijven.

Aangezien dit onderwerp voor alle partijen in de raad van belang is, hebben we besloten, hierover een partij overstijgende online discussie van een terzake kundig panel te organiseren met het doel een goed beeld te krijgen van de ervaringen en good practices van anderen.

Aan deze discussie nemen de volgende personen deel:

  1. onze wethouder Vivianne Heijnen (CDA),
  2. Prof. Dr. Tom van Yperen (Bijzonder hoogleraar monitoring en innovatie zorg voor jeugd - Rijksuniversiteit Groningen),
  3. Frans Schatorjé (wethouder Venlo, EenLokaal),
  4. Renate Richters (wethouder Eindhoven, GroenLinks),
  5. Han de Jager (wethouder Alphen aan den Rijn, CDA),
  6. Peter van Corler(raadslid GroenLinks Utrecht).
  7. Wim-Jan Renkema (tweede kamerlid GroenLinks)

De discussie zal worden geleid door Marlise Korsten, onze fractievoorzitter.

Wij nodigen je van harte uit, deze discussie live te volgen, waarbij je ook via de chat vragen kunt stellen. Deze vragen zullen dan zoveel mogelijk in de discussie worden ingebracht.
Deze online discussie zal plaatsvinden op 19 augustus van 20:00 – 21:30u. en is te volgen op https://www.youtube.com/channel/UC-2Lppa6WtwbFUlW28osHiA