Protest richting 2e kamer inzake de huurplannen van Minister Dekker

Oproep aan huurders Maastricht en Mergelland (Protest Donderdag 3 maart 2005, 13.00 uur Den Haag).
Op initiatief van Keer Het Tij Maastricht, roepen de 3 huurders-verenigingen (Woonbelang, Woonvallei en Servaassleutel) de huurders van de desbetreffende corporaties op om donderdag 3 maart gratis met de bus vanuit Maastricht naar Den Haag te gaan om daar een krachtig protest te laten horen richting 2e kamer inzake de huurplannen van Minister Dekker.

Met haar herziene versie strooit zij de huurder zand in de ogen, want óók de nieuwe plannen veranderen weinig tot niets aan de financiële consequenties en zijn derhalve lood om oud ijzer of uitstel van executie. Er is geen enkele sprake van een gematigde huuront-wikkeling: integendeel, de huurstijgingen zullen ver boven de inflatie liggen, terwijl het inkomen van de huurders de komende jaren nauwelijks zullen stijgen. Daarnaast zal ook de huursubsidie verder gekort worden.Als doekje voor het bloeden heeft de Minister aangekondigd dat gemeenten de mogelijkheid krijgen om lokaal maatwerk af te leveren en bepaalde groepen huishoudens kunnen ontzien. Voor huurders biedt dit echter geen enkele zekerheid dat op enigerlei wijze de rampzalige ontwikkelingen rond de huurprijzen geminimaliseerd zullen worden.

Wij vragen de 2e Kamer verantwoordelijkheid te nemen en de ‘nieuwe’ plannen van de minister af te wijzen. De betaalbaarheid van een huurwoning is voor de Nederlander dermate belangrijk, dat degene die meent hieraan te morrelen, zijn eigen positie op het spel zet, met andere woorden: "Minister u bent gewaarschuwd!"

Daarom doe mee aan deze landelijke actie van de Woonbond en kom 3 maart met de bus mee naar Den Haag om daar te protesteren tegen dit onaanvaardbare beleid.

Huurders van Maastricht laat ons niet in de kou staan, meld je aan!

Aanmelden kunt u vóór woensdag 2 maart:

  • Met een portvrije enveloppe, ‘Stop Dekker’Antwoordnummer 10066, 6200XR,  Maastricht;
  • Per e-mail: woonbelang@hetnet.nl;
  • Telefonisch: 043 - 362 19 33 – 06 - 206 820 52.

Vertrektijd donderdag 3 maart: 08.30 uur, opstapplaats: De GeusseltVertrektijd Den Haag: 15.00 uur.

Namens,Keer Het Tij Maastricht en de Huurdersverenigingen Woonbelang, Servaassleutel en Woonvallei.