Uitreiking Groen Lintje door Wim Hazeu op 21 maart afgelast

Helaas afgelast. Nieuwe Datum volgt

Groen Lintje 2020: top 3 kandidaten bekend

Op 21 maart reikt Wim Hazeu ( bestuurder Wonen Limburg en oud-wethouder GroenLinks) namens GroenLinks Maastricht het jaarlijks Groen Lintje uit. Duurzame, verbindende en groene projecten worden weer in het zonnetje gezet!

Vanuit de stad zijn 8 initiatieven genomineerd.

Deze 3 toppers worden door de jury nader onderzocht:

Byeboere

“Social beekeepers”, voor de natuur én voor de mens. O.a. een groen lint van honing- en solitaire bijen door de stad versterkt de ecologie en brengt mensen bij elkaar.

Gedeelde Weelde

Een coöperatieve winkel die bio- en streekproducten zo duurzaam mogelijk bij de eindverbruiker brengt en daarbij een sterk programma van activiteiten ontwikkelt voor en door de leden van de coöperatie.

Athos, de tuin

Paula Pfeifer runt bij Athos de moestuin. Samen tuinieren, eten klaarmaken en opeten is een sterk middel om mensen met ecologie en duurzaamheid bekend te maken én sociaal maatschappelijk bezig te zijn.

Op zaterdag 21 maart van 15.00 -17.00 u in De Ruimte, Petrus Regoutplein 3, wordt het lintje uitgereikt aan de winnaar in een feestelijke bijeenkomst. Het programma start met Wim Hazeu die komt vertellen over de perspectieven die houten huizen bieden voor de duurzame toekomst van de woningbouw. Vervolgens is er de presentatie van de drie projecten, waarna de winnaar het lintje door Wim Hazeu opgespeld krijgt.

 

Wees welkom en kom ook! Fijn als je je aanmeldt: maastricht@groenlinks.nl