Afgelopen week was er een leuke en informatieve Meet-up over hoe we de biodiversiteit in de openbare ruimte van Maastricht kunnen vergroten.

Voor deze avond waren speciaal uitgenodigd Nathalie Ummels van het Mondiaal centrum, Nelle Driessen van het CNME, Gert-Jan Krabbendam -Wethouder bij de gemeente Maastricht- en Geert Gabriels -Gedeputeerde bij de provincie Limburg-.

We hebben nagedacht over de verschillende functies die in de openbare ruimte samenkomen, zoals ruimte voor spelen, wateropvang, vergroenen en hoe we de binding in buurten kunnen versterken door samen aan de slag te gaan met die openbare ruimte.

Kansen en bedreigingen zijn gedeeld. Want hoe voorkom je nou dat mooi ingezaaide bloemenperken toch weer op het verkeerde moment gemaaid worden?

Daarnaast hebben we nagedacht over hoe we de nieuwe inrichting van onze openbare ruimte sneller op gang kunnen brengen en aan welke voorwaarden deze transitie dan moet voldoen. En vooral ook hoe we de inwoners van onze stad bij deze transitie kunnen betrekken. Elke buurt is namelijk anders en heeft ook andere vraagstukken. Hoe kunnen we samenwerken met maatschappelijke organisaties om buurten samen weer in hun kracht te zetten.

Gespreksleider Saskia Hermens: “De avond heeft veel goede suggesties en opmerkingen opgeleverd die we zo, één op één kunnen overnemen in ons verkiezingsprogramma. Door onze openbare ruimte helemaal opnieuw in te richten kunnen we onze stad op zoveel gebieden aanstekelijker maken. Je zou bijna gek zijn om het niet te doen want niets doen is gewoon geen optie meer!”