Op vrijdag 3 november aanstaande brengt kandidaat-kamerlid Mathieu Heemelaar een werkbezoek aan de homobeweging in Maastricht. Mathieu Heemelaar staat op plaats 9 van de kandidatenlijst voor GroenLinks voor de Tweede Kamer. Heemelaar laat zich in Maastricht informeren door lokale politici van GroenLinks, vertegenwoordigers van het COC Limburg en de politie over de stand van zaken rondom het thema homoseksualiteit en veiligheid.
Mathieu Heemelaar wil vanuit de Tweede Kamer de strijd tegen intolerantie verbreden. GroenLinks voert campagne met onder andere het motto “Poten af van onze homo’s”. Mathieu Heemelaar: “Dit motto moet iets worden van ons allemaal; niet ieder voor zich, maar een krachtige alliantie tegen intolerantie. Een diverse samenleving met een verscheidenheid aan mensen is een verrijking voor ons allemaal.” Daarnaast kiest GroenLinks onomwonden voor het aanpakken van discriminatie, achterstelling en intolerantie tegen homo's, moslims en anderen die "anders" zijn.
Ook in de regio Maastricht merkt de homobeweging dat het klimaat in Nederland richting homo’s verhardt. Verschillende incidenten de laatste jaren bewijzen dit helaas. De lokale homobeweging in Maastricht doet er alles aan dit onderwerp op de (politiek) agenda te plaatsen. Zo is bijvoorbeeld enige tijd geleden het Meldpunt Alledaagse Discriminatie door het COC Limburg in het leven geroepen. Ook GroenLinks Maastricht probeert hier een bijdrage aan te leveren. Zo maakt GroenLinks Maastricht zich grote zorgen over de toekomst van het Bureau Discriminatiezaken Zuid-Limburg. Gerdo van Grootheest, raadslid van GroenLinks in Maastricht: “In de Maastrichtse samenleving is plek voor iedereen, of je nou homo, hetero, allochtoon of autochtoon bent. Het is dus extra belangrijk om het onderwerp homoseksualiteit en veiligheid ook tijdens verkiezingstijd hoog op de agenda te plaatsen.”
Het werkbezoek op vrijdag 3 november begint om 20.15 uur en vindt plaats in het gebouw van COC Limburg, Bogaardenstraat 43 te Maastricht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om het werkbezoek bij te wonen en mee te praten.