Mark Mülders

Mark Mülders

Wie is Mark
Mijn hele leven heb in Zuid-Limburg gewoond. Ik kom uit een warm Limburgs gezin. Ik heb als zoon altijd de kans gekregen om mij te ontwikkelen tot wie ik vandaag de dag ben. Daar ben ik mijn ouders dankbaar voor. Helaas is mijn vader in 2018 plotseling veel te jong overleden. Sinds 2013 woon ik in Maastricht. Eerst op Céramique, vervolgens in Heer en sinds 2019 in het Statenkwartier. Deze stad heeft mijn hart. Op zaterdagochtend in mijn stadstuintje diverse kranten lezen op de iPad met een goede kop koffie en gembersap, ’s middags wandelen rondom de Sint-Pietersberg om vervolgens een hapje te eten in Wyck
of in het Bassin. Mijn zaterdag sluit ik dan graag in goed gezelschap af bij een concert in de Muziekgieterij of een opera in Theater aan het Vrijthof. Ik heb jarenlang met patiënten in de GGZ gewerkt. Sinds 2016 werk in in de sociaal-culturele sector, voor een organisatie die cultuurparticipatie organiseert om daarmee maatschappelijke vraagstukken zoals eenzaamheid op te lossen. Daarnaast ben ik als zzp-er verbonden aan diverse theaterproducties en festivals.

Wat drijft Mark
Toen ik 10 jaar was zag ik op televisie een videoclip van Madonna uit de film "Evita". Het was niet zozeer Madonna wat mij aansprak maar de beelden en het verhaal van Eva Perón. Het was mijn eerste kennismaking met politiek en met het werk van componist Andrew Lloyd Webber.

Ik ben een verbinder, een bruggenbouwer. Kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Ik kan slecht tegen onrecht en tweedeling in onze maatschappij. Eerlijkheid en oprechtheid waardeer ik enorm. In Nederland wordt veel voor je besloten aan de hand van waar je geboren bent. Ik steek graag mijn kop boven het maaiveld uit tegen ongelijkheid. Iedereen in Maastricht is uniek ongeacht geloof, huidskleur of geaardheid. De afgelopen jaren heb ik voor mijn werk met diverse politici van verschillende politieke partijen uit de hele provincie gesproken. Zowel privé maar ook zakelijk kreeg ik de afgelopen twee jaar de vraag “En Mark, wanneer ga je de politiek in?”. Als je écht van betekenis wilt zijn en een verandering in gang wilt brengen, dan moet je een politieke carrière ambiëren is mijn mening. “Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht” zei Jolande Sap bij de presentatie van het Lenteakkoord in april 2012.

Niet alleen op het pluche in de raadszaal maar ook door met regelmaat de dialoog aan te gaan in alle Maastrichtse wijken. Van Amby tot aan Wolder, van huis aan huis, van mens tot mens. Die dialoog ga ik graag met u aan. Niet om mensen enkel te overtuigen om op GroenLinks te stemmen, maar ook om te zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen tussen u en mij. Nu mag ik samen met het #teamvoorverandering écht gaan beginnen!

Grootste uitdagingen voor de stad
Eenzaamheid ligt meer dan ooit op de loer, niet alleen onder ouderen maar ook onder middelbare scholieren en studenten. De verschillende lockdowns zijn niet bevorderlijk geweest voor de ontwikkeling van de schoolgaande jeugd in onze stad. Het leesniveau loopt daardoor al achter bij veel schoolgaande kinderen en jongeren. Maastricht is een regenboogstad en op het Vrijthof pronkt het regenboogzebrapad maar geen enkele Maastrichtse zorginstelling heeft het roze loper certificaat. Daar moet verandering in komen. De stad Maastricht kent prachtige culturele instellingen zoals o.a. de Muziekgieterij, Lumière en Theater aan het Vrijthof. Toch is het helaas niet voor iedere inwoner van onze stad mogelijk om deze culturele instellingen te bezoeken. Iedereen heeft recht op cultuur ongeacht de omvang van je portemonnee! Allemaal uitdagingen waar ik mij samen met de voltallige GroenLinks fractie de komende jaren voor #heeldestad voor inzet.

Waar is Mark te vinden
Uw stem, uw verhaal. Graag neem ik het mee naar de raad.
Laten we zoeken naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen.
U mag me altijd bellen of schrijven.

mark.mulders@gemeenteraadmaastricht.nl
06-43424799

Linkedin
Instagram
Twitter
Facebook