Menno Janssen

Menno - fractievoorzitter

Wie is Menno
Sinds 9 jaar woon ik – als midden-Limburger - in Maastricht. Ik ben opgeleid als opbouwwerker en religiewetenschapper en sinds 2019 werkzaam als organizer voor de vakbond FNV, voor de campagne “Voor 14”, waarbij we het wettelijk minimumloon gaan verhogen naar 14 euro!

Wat drijft Menno
De afgelopen vier jaar heb ik gezien dat ik vanuit de raad verschil kan maken. Zo heb ik er bijvoorbeeld (mede) voor gezorgd dat we een eigen burgerbegroting hebben, Maastricht een officiële Kinderpardongemeente is geworden, seksuele (straat-)intimidatie een halt wordt toegeroepen, geweld tegen betogers van Kick Out Zwarte Piet is veroordeeld en thema’s zoals menstruatiearmoede en een herijking van het vuurwerkbeleid werden geagendeerd. Vanuit de raad wil ik de creativiteit in #Heeldestad omarmen, de hoge cijfers op het gebied van armoede verlagen en bovenal stimuleren en zorgdragen dat groepen bewoners náást in plaats van tegenóver elkaar komen te staan.

Grootste uitdagingen voor de stad volgens Menno
De komende jaren worden spannend. De gemeente heeft haar financiën terug op orde. Maar in een gepolariseerde raad is het hard werken. De tweedeling in de stad groeit. Bewoners staan tegenover elkaar. Het uitsluiten van groepen (nieuwe) bewoners wordt in de hand gewerkt. Volgens mij ligt de uitdaging de komende jaren er dan ook vooral in om, samen, zorg te dragen dat mensen geïnspireerd worden door het verhaal van #Heeldestad. Dus: zorgen dat we naast elkaar komen te staan en oprecht naar elkaar luisteren. En ons vanuit een collectieve gedachte verzetten tegen de steeds meer groeiende haat tussen bewoners. Daar draag ik, vanuit de raad, graag mijn steentje voor bij!

Waar vind je Menno
Buiten af en toe een lekker biertje op een gezellig terras in of buiten de stad of een lekkere
wandeling doorheen één van de vele groene plekken van de stad, vind je me op
- Facebook
- menno.janssen@gemeenteraadmaastricht.nl
- 06-52401854