Op 14 oktober 2014 stemde de gemeenteraad van Maastricht in met een motie van GroenLinks, die opriep tot aanleg van een Regenboogzebrapad in de binnenstad van Maastricht in kader van Roze Zaterdag en het Roze Jaar 2015 in Maastricht. Op 29 maart 2015 om 16:00 uur is het dan zo ver: dan wordt het eerste Maastrichtse Regenboogzebrapad feestelijk geopend op het Vrijthof in Maastricht.

U bent van harte welkom!

Om het spannend te houden, gaan we nog niet veel verklappen van wat er die middag gaat gebeuren. Het Regenboogzebrapad blijft sowieso een jaar liggen en het plan is om gedurende dat jaar verschillende activiteiten rondom het Regenboogzebrapad te organiseren om aandacht te vragen voor de diversiteit in de stad en voor wederzijdse acceptatie van de verschillende groepen die Maastricht rijk is.

Voor de feestelijke opening hebben Maastricht Colours You! (de organisatie achter het Roze Jaar 2015 in Maastricht) en GroenLinks Maastricht met elkaar de samenwerking gezocht. Het Regenboogzebrapad zal worden aangelegd op de rijbaan tussen Grote Staat en de klok op het Vrijthof door een gespecialiseerd bedrijf, dat de kosten van de aanleg voor haar rekening neemt.

In de aanloop naar de feestelijke opening zal meer bekend worden gemaakt, maar zet voor nu alvast in je agenda: 29 maart 2015 om 16:00 uur op het Vrijthof.

Lees hier het eerdere nieuwsbericht over de Regenboogzebrapadmotie.