"Toen ik in oktober 2019 - als Organizer - bij vakbond FNV solliciteerde, werd mij gevraagd waar ik mezelf over 5 jaar graag zou zien. Ik antwoordde: “als vakbondsbestuurder die samen met actieve (kader-)leden verschillende acties uitvoert om te zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden voor hen."

Afgelopen voorjaar reageerde ik dan ook vol enthousiasme op een interne vacature voor het opleidingstraject voor vakbondsbestuurder. Ik had niet gedacht zo snel deze kans te krijgen maar wilde wel graag mijn kans wagen!  Een zwaar sollicitatietraject volgde en sinds vorige week weet ik dat ik met ingang van 1 oktober a.s. mag beginnen als vakbondsbestuurder i.o. “, aldus Menno.

Het feit dat hij zich mag opmaken voor een pittig opleidingstraject en het feit dat Janssen ook voldoende tijd wil behouden voor zijn gezin, heeft hem doen besluiten om met ingang van 1 september afstand te nemen van zijn raadszetel.  

Hij geeft aan dat volgens hem de fractie een fractievoorzitter en raadslid verdient die zich voor de volle 100% voor de partij en de stad kan inzetten. Omdat hij vreest dat hij dit door zijn nieuwe baan niet meer (voldoende) kan,  heeft hij besloten om een stap terug te zetten. Hij benadrukt dat het zeker geen “lichtzinnig besluit” is geweest maar vindt dat het zijn plicht is om ook naar het belang van de fractie te kijken.

Met het vertrek van Janssen komt er een vacature in de fractie van GroenLinks Maastricht. Bestuur en fractie zullen de komende weken gebruiken voor de opvolging en zullen de leden hierover zo snel mogelijk informatie verschaffen.