Mark als fractievoorzitter

In september werd Mülders beëdigd tot raadslid na het vertrek van Saskia Hermens. Hermens kreeg een baan aangeboden bij de gemeente Valkenburg. Mülders is geboren en getogen in Zuid-Limburg en woont sinds 2013 in Maastricht. Hij werkte in het verleden voor culturele instellingen zoals De Domijnen in Sittard-Geleen en Festival de Nederlandse Dansdagen.

"Ik ben vereerd met het vertrouwen van de nieuwe fractie om de komende jaren samen met hen gestalte te geven aan het GroenLinks geluid in Maastricht. Als fractievoorzitter van de grootste oppositie partij hoop ik vooral dat GroenLinks zich positief kritisch, dus op een constructieve manier, opstelt. Om zo onze groene en linkse idealen voor de inwoners van Maastricht in de praktijk te brengen. Dit alles in de hoop dat GroenLinks in 2026 weer onderdeel uitmaakt van het stadsbestuur. Samen met Coen, Kim en Anne kijk ik uit naar de komende 3,5 jaar" - aldus Mülders.

Meer over Mark

Mark Mülders
Coen van der Gugten

Coen als vice-fractievoorzitter

Coen van der Gugten kwam eind september ook in beeld als raadslid na het plotselinge vertrek van Gert-Jan Krabbendam. Van der Gugten wordt de nieuwe vice-fractievoorzitter. Coen was vanaf 2014 al actief als raadslid voor GroenLinks, en heeft veel bereikt op dossiers binnen ruimte, wonen en mobiliteit. Hij speelde een rol bij onder meer de zelfbewoningsplicht, de doelgroepenverordening voor betaalbaar bouwen, de transformatie van de ENCI-groeve, meer ruimte voor voetgangers en fietsers, gerichte studentenhuisvesting en kansen voor het Landbouwbelang. Coen is binnen GroenLinks Maastricht een van de drijvende krachten achter ons pleidooi voor het sluiten van de kerncentrale Tihange, en het vliegveld Maastricht-Aachen-Airport. 

Het bestuur van GroenLinks Maastricht-Heuvelland wenst zowel Mark als Coen veel succes in hun rol, en ziet uit naar de samenwerking met de fractie in haar nieuwe samenstelling.

Meer over Coen.